Regionális Közösségi Központok Program

A Nyílt Társadalom Alapítványok 250 millió forint összegben új támogatási programot indítanak Új magyarországi közösségi program néven szociális és társadalmi célú támogatásokra, valamint művészeti és kulturális projektekre.

1984 óta a Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 400 millió dollárt fordítottak arra, hogy segítsenek magyarok millióinak életkörülményeik javításában, az ingyenes iskolai reggelitől, a korrupció elleni küzdelmen, ösztöndíjak biztosításán át a kórházi körülmények javításáig.

Büszkék vagyunk arra, hogy tovább szélesítjük tevékenységi körünket és erősítjük magyarországi elköteleződésünket az Észak-Alföldön, illetve a Dél Dunántúlon most induló „Régiós Közösségi Központok” programjainkkal. A Budapesten induló “Művészet és Közösségépítés” programunkkal kapcsolatos részletekért látogasson az alábbi weboldalra.

Magyarország számára komoly kihívást jelent a szegénység felszámolása és a szociális problémák kezelése. Folytatni szeretnénk küldetésünk megvalósítását, hogy segítsük a helyi közösségeket a helyi problémák kezelésében, ezért új programot indítunk az ország két hátrányos régiójában. Partnerségre lépünk az Alternatív Közösségek Egyesületével Debrecenben és az Emberség Erejével Alapítvánnyal Pécsen. Partnereink technikai szolgáltatást nyújtanak irodáikban civil szervezeteknek, tréning kurzusokat, szemináriumokat, a helyi közösségeket érintő témákban és kis méretű projekteket támogatnak pénzügyileg helyi szervezetek számára.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete és az Emberség Erejével Alapítvány egyenként közel 100-100 millió forintot oszt szét olyan szervezetek és magán személyek között, akik a leginkább megérdemlik, hogy olyan, a helyi közösségek érintő problémákat kezeljenek, mint a szegénység, az oktatáshoz, illetve az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, vagy más, a helyi lakosok által fontosnak tartott problémák. A projekteket nyílt pályázatban választjuk ki, amelyek részleteit mindkét helyi szervezet szeptember végéig hozza nyilvánosságra. 

Guidelines

A pályázatokat közvetlenül a partner szervezeteinkhez kell benyújtani.

A pályázattal kapcsolatos további információkért, kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alternatív Közösségek Egyesületével és az Emberség Erejével Alapítvánnyal.